KBS participeert aan ‘FIRECAST’ workshop

KBS participeert aan ‘FIRECAST’ workshop

IMG-20180226-WA0004Op woensdag 21 februari heeft het KBS deelgenomen aan een workshop bij Conservation International.  Bij deze werkvorm stond het ‘Forest and Fire & Forecast System’ centraal. De Rayon Commandant Paramaribo, Hoofdbrandmeester Carlo Tayib, heeft namens het KBS een presentatie gehouden over woning-, gras- en vuilverbrandingen van de afgelopen drie jaren.  De content van deze presentatie werd als bijstelling toegevoegd aan de FIRECAST website waarin relevante data van Suriname zijn opgenomen. In het afgelopen jaar heeft het KBS eerder deelgenomen aan een meetings met  Conservation International in het kader van een assessment rondom bosbranden. Met het ‘FIRECAST system’ kunnen branden worden gemonitord en eventuele bosbranden voorspeld.

February 28, 2018 / Nieuws

Share the Post