Brandweer heeft een week van ruime hulpverlening achter de rug, Nickerie noteert 3 woningbranden in het weekend

Brandweer heeft een week van ruime hulpverlening achter de rug, Nickerie noteert 3 woningbranden in het weekend

brw_DetailfotoDe brandweer heeft de afgelopen dagen ruim hulp verleend. Zo werden in het afgelopen weekend 3 woningbranden in het gewest Nickerie genoteerd. op vrijdag 23 maart werd omstreeks 15.40u. melding gedaan van een woningbrand aan de Pisan kapokweg #152 (Omgeving Longmay). Het ging om een hoogbouw woning die door 14 mensen werd bewoond. Toen de brandweer na 4 min. arriveerde was het houten bovenste gedeelte reeds ingestort. De eigenaar van dit pand gaf desgevraagd aan dat hij eerst heeft geprobeerd het vuur te doven, echter zonder succes, hij liep hierbij lichte brandwonden op en is per eigen gelegenheid naar de S.E.H. aldaar vervoerd. De brandweer die de brand na 7min onder controle had, heeft 2 gascilinders van 20lbs uit het brandend pand kunnen verwijderen.

Op 24 maart deed zich wederom een woningbrand voor in Nickerie, waarbij opslagruimten met inventaris op het terrein van het inactieve bejaardentehuis Pawandam aan de Theodorusweg, in vlammen zijn opgegaan. De brandmelding werd omstreeks 15:43u. gedaan en de brandweer was 3min ter plaatse toen het vuur al oversloeg  naar het balkon van het tehuis. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand zich verder heeft kunnen uitbreiden en had de brand binnen 6min onder controle. De bewoners van dit tehuis zijn reeds geruime tijd elders onder gebracht.

nickHet rijstdistrict werd tenslotte na ongeveer 5 uren voor de 3de maal op rij geplaagd door een woningbrand aan de Van Tamadamsonstraat, waar een houtenwoning van ± 5x5m geheel in vlammen stond. Dit gebouw was niet aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS en werd vaker door zwervers en ‘onverlaten’ bezocht. De brandweer heeft de brand binnen 10min onder moeizame omstandigheden onder controle gebracht, waarbij er constant risico aanwezig was dat het vuur zich naar een belendend pand kon uitbreiden.

Woningbrand aan de leningstraat 

Eerder in de week werd er op vrijdag 16 maart omstreeks 21.00u. melding gedaan van een woningbrand aan de Leningstraat #20 (omgeving Van’t Hogerhuysstraat). Het ging om een laagbouw woning die door 3 gezinnen werd bewoond en  in 3 ruimtes was opgedeeld, waarvan 2 delen geheel met inboedel door vlammen zijn verwoest. Volgens bekomen informaties van de omstanders is een kind dat met vuur speelde, de oorzaak van deze brand geweest. De brandweer had de brand na ongeveer een halfuur onder controle.

Autobrand te washingtonstraat

In de avonduren van zaterdag 17 maart kreeg de brandweer omstreeks 18.51u. een melding van een autobrand a/d Washingtonstraat. De brandweer was binnen 5min ter plaatse toen ze langs de weg voor pand # 20  een wit gelakte Toyota Belta aantroffen  die in geheel was afgebrand. Naar het zeggen  van de eigenares reed ze over de Washingtonstraat toen ze plotseling ze rook uit de ‘dashboard’  zag komen, ze parkeerde gelijk langs de straat en zag toen vuur vanuit de machinekamer komen.  Ze heeft samen met omstanders geprobeerd  het vuur te doven,  maar zonder resultaat. De brandweer had de brand binnen 10min onder controle. De oorzaak van deze autobrand wordt door de politie van station Munder onderzocht.

Begin van brand slagerij  Rossignol

De brandweer kreeg op zaterdag 17 maart omstreeks 19.20u., een melding van een begin van brand aan de Gemenelandsweg bij het gebouw van slagerij Rossignol. De brandweer was binnen 7min ter plaatse toen een enorme rookontwikkeling waar te nemen was. Deze rookontwikkeling kwam van een coffiezetapparaat dat in brand stond. Doordat de brandweer zich moeizaam toegang tot het pand heeft weten te verschaffen, werd de brandhaard iets vertragend bereikt. Binnen 8 min werd de brand onder controle gebracht . De brandweer ventileerde de ruimte met de afzuigventilator. De oorzaak van de brand wordt onderzocht door politie van station Uitvlugt.

Woningbrand te Goede Verwachting

In de ochtend van Zondag 18 maart, brak er brand uit  aan de Goede Verwachting ( omgeving oversteekplaats staatsolie). De brandweer kreeg de melding van de politie omstreeks 10.58u. De brandweer die binnen 8min ter plaatse was, had de brand binnen 4min onder controle.  Ter plaatse was de laagbouwhoutenwoning reeds helemaal afgebrand. De woning was niet aangesloten op het elektriciteitsnet en ook niet verzekerd. Woning en inboedel zijn geheel afgebrand. De oorzaak wordt  onderzocht door de politie van Santodorp.

Woningbrand a/d Gompertstraat

Op maandag 19 maart, omstreeks 16:38 kreeg de brandweer een melding  van een woningbrand aan de Gompertstraat. De brandweer was binnen 4min ter plaatse toen een afgelegen pand van ongeveer 5x10m., waarvan de binnenkant in brand stond. Het ging bij deze om een  houtstapel en een autowrak die in het pand waren opgeborgen. Een manspersoon die zijn intrek in het pand had,  kon niet aangeven hoe de brand is ontstaan. Een voorbijganger die op een gegeven moment rook uit de woning zag wist de brandweer te alarmeren. De brandweer had het vuur binnen 15 minuten onder controle. De woning was niet tegen brand verzekerd en ook niet aangesloten op het elektriciteitsnet. De politie van post Geyersvlijt  is belast met het verder onderzoek van de oorzaak van deze brand.

Woningbrand te Brownsweg

De brandweer van het district Brokopondo te Browsweg rukte in de vooravond van dinsdag 20 maart uit naaar een woningbrand te Wakibasu. De melding werd omstreeks 19:00u. gedaan en de brandweer was binnen 2min. ter plaatse, toen er sprake was van een uitslaande brand van een  laagbouw houtenwoning, die door 4 personen werd bewoond. Tijdens de brand was er niemand thuis en de brand werd door  buren ontdekt, volgens verklaringen van hun is de brand in een slaapruimte begonnen. De brandweer die de brand binnen 6min onder controle had heeft een gascilinder van 28lbs uit het brandend huis kunnen verwijderen. Het huis en complete inboedel zijn totaal door de vlammen verwoest. De politie van station brownsweg is belast met het verder onderzoek in deze.

 

 

March 25, 2018 / Nieuws

Share the Post