KBS alarmcentrale-personeel op oriëntatie bezoek in Frans Guyana

KBS alarmcentrale-personeel op oriëntatie bezoek in Frans Guyana

 

 delegatieleden die met volle consideratie de uiteenzettingen van hun Frans-Guyanese collega's volgen

delegatieleden die met volle consideratie de uiteenzettingen van hun Frans-Guyanese collega’s volgen

Een 2e groep (8man) van  alarmcentrale-personeel, heeft van 3 t/m 5 april een oriëntatie bezoek aan de brandweer van Mont Joli  Frans Guyana gebracht. Het vorig jaar werd de 1e groep al eerder door de Frans Guyanese collega’s ontvangen.  Dit bezoek stond in het kader  van de bilaterale samenwerking van deze korpsen, die vervat is in een jaarplan. Er is kennis gemaakt met een ‘hoogstaand technologisch’ systeem, dat centraal wordt gestuurd, naar het concept van ‘911’ en ‘112’, respectievelijk van America en Nederland. De Frans- Guyanese collega’s  gaven een algemene presentatie van het systeem, gevolgd door een presentatie van het technisch gedeelte, vanaf de meldings- tot  verwerkingsprocedure. Tot slot werd  een overzicht gepresenteerd over de hiërarchische procesvoering van berichten/meldingen. Een  ander  ‘feature’ is zeker de spraak naar tekst optie, waarbij o.a. telefonische meldingen gelijk in tekst worden vastgelegd. Er zijn zeker enkele punten die het KBS zal meenemen in de huidige hiërarchische procesvoering.

April 10, 2018 / Nieuws

Share the Post