Brand eist leven Haïtiaans echtpaar

Brand eist leven Haïtiaans echtpaar

roverblijfselen van een deel van het chassis waarop het bouwwerk was gebasseerd

Overblijfselen van een deel van het chassis waarop het bouwwerk was gebaseerd.

Op zaterdag 23 juni heeft het noodlot  zich wederom doen gelden, waarbij binnen 2 weken slachtoffers te betreuren zijn geweest bij een brand. Het drama voltrok zich in het ressort Jarikaba aan de Robby Gadjrajweg, waar helaas 2 personen van Haïtiaanse afkomst (man & vrouw) omkwamen. De melding werd omstreeks 18:30u. door de politie van station Jarikaba gedaan. De brandweer van post Jarikaba was binnen 7 min ter plaatse toen een bouwwerk compleet was afgebrand en zij slechts de verkoolde lichamen heeft kunnen bergen. Het was een constructie van een bouwsel van ±24m2, op een chassis  van een truck die door de slachtoffers (beide 47j.) werd bewoond. De slachtoffers waren in dienst van een landbouw/ pluimvee onderneming en fungeerden als beheerders. De brand werd zelf door de eigenaar van de onderneming ontdekt, toen hij ter plekke was om dieren te voeden. Doordat het brandobject moeizaam met het blusvoertuig te benaderen was, moest een loopafstand van ±800m. worden afgelegd. De oorzaak van deze brand is vooralsnog onbekend, de afdeling Forensisch Onderzoek van de Politie is belast met de analyse. Met deze tragedie is het aantal slachtoffers bij branden voor dit jaar gestegen naar 3.

In de vroege ochtend van deze zelfde dag werd ook een gebouw aan de Mauriciusstraat #19A. waar thuis- en daklozen verbleven, geheel door brand verwoest. De melding werd omstreeks 04:10u. gedaan en de brandweer was binnen 6 min ter plaatse toen er sprake was van een uitslaande brand van een hoogbouwwoning die in hout en steen was opgetrokken. De ‘bewoners’ hebben zich tijdens de brand in veiligheid kunnen brengen. Het pand dat niet was aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS, werd volledig door brand verwoest, terwijl het belendend pand op #17 schade opliep aan de dakgoot, airco’s en gesprongen pleisterwerk als gevolg van de intense hitte. Het is vermoedelijk een brandende kaars die het gevolg van deze brand is geweest.

June 24, 2018 / Nieuws

Share the Post