Start ‘droge tijd’ awareness activiteit succesvol verlopen

Start ‘droge tijd’ awareness activiteit succesvol verlopen

op de achtergrond Dc Pollack die het startsein gaf voor deze awareness activiteit

op de achtergrond Dc Pollack die het startsein gaf voor deze awareness activiteit

Op maandag 17 september jl.  heeft de DC Pollack van Paramaribo Zuid-West het officiële startsein gegeven van de droge tijd awareness activiteit. De ‘kick off’ van dit gebeuren heeft op het bestuurskantoor van pontbuiten aan de Indira Gandhiweg plaatsgevonden. Pontbuiten behoort tot één van de 7 ressorten van Paramaribo Zuid-West. Het is de bedoeling dat bestuursambtenaren tezamen met de brandweer en andere ‘stakeholders’ de verschillende ressorten van de bestuursgebieden aandoen om een stukje risico-communicatie met de buurbewoners te plegen. Hierbij worden ‘one on one’ gesprekken met de mensen gevoerd,  info flyers verstrekt en de boodschap met een soundtruck overgebracht. In bepaalde gevallen is corrigerend en adviserend opgetreden, waarbij mensen werden aangesproken om het aangestoken vuur zelfs te blussen. Het duidelijk gebleken dat de bewustwording over de relatie tussen vuilverbranding, gezondheid en milieu, nog niet in voldoende mate bij de ‘doorsnee’ aanwezig is. Er waren meerdere gevallen waarbij buurtbewoners hebben aangegeven last te ondervinden van het verbranden van vuil door anderen. Er zijn ook enkele momenten geweest waarbij op locatie het verbranden van vuil een structurele vorm heeft aangenomen, droge bladeren, snoeiafval en ander werden zodanig bijeen opgehoopt en op ‘standby’ gezet, om aangestoken te worden. Het multidisciplinair team was gistermiddag in het ressort Livorno en vanmiddag wordt de omgeving van  Latour aangedaan.

  ‘eigen verantwoordelijkheid in deze droge tijd’. 

Help mee aan een veilige en leefbare omgeving!

 

op sommige momenten werden bewoners gemotiveerd om het aangestoken vuur zelfs te doven

op sommige momenten werden bewoners gemotiveerd om het aangestoken vuur zelfs te doven

de collega ambtenaren van de bestuursdiens moesten soms de bewoners helpen het vuur te doven.

de collega ambtenaren van de bestuursdiens moesten soms de bewoners helpen het vuur te doven.

 

41902066_684352741964645_3020209732553015296_n

IMG-20180918-WA0079

IMG-20180918-WA0080

een aangetroffen brandstapel

een aangetroffen brandstapel

IMG-20180918-WA0094

DC Pollack in een ‘one on one’ met een buurtbewoner

 

 

 

 

 

September 19, 2018 / Nieuws

Share the Post