Vuilnisbeltbrand te Ornamibo nog gaande

Vuilnisbeltbrand te Ornamibo nog gaande

20181009_10262320181009_100118

De vuilnisbeltbrand die vanaf zondag 7 oktober was gemeld is nog steeds gaande. De brand is enigszins gedeeltelijk onder controle, maar de brandhaarden bevinden zich op sommige plekken tot meters onder het puin. Het kanaal waarvan het bluswater wordt onttrokken wordt bevloeit door de Pararivier, die aan ‘tij’ gebonden is waardoor dit niet continu en verantwoord als waterwinplaats kan worden gebruikt. Het is eerder voorgekomen dat deze vuilstortplaats in brand stond, waarbij het dagen duurde voordat de situatie onder controle werd gebracht. Onderzoek heeft uitgewezen dat de aanwezige voddenrapers de brandstichters zijn. Het personeel van de brandweer werkt onder zeer erbarmelijke omstandigheden, terwijl de hevige rookontwikkeling voor enorme overlast in de omgeving zorgt. De brandweer wordt bij deze operatie geassisteerd door de afdeling vuilophaal van het Ministerie van OWT&C, die grondverzet- en graafmachines ter beschikking heeft gesteld. Met de graafmachines worden de brandhaarden zo veel als mogelijk afgebakend. Er wordt een enorme gezamenlijke inzet gepleegd om de brand volledig onder controle te krijgen.

October 10, 2018 / Nieuws

Share the Post