Vaarincident te Rust & Werk, één persoon vermist

Vaarincident te Rust & Werk, één persoon vermist

IMG-20181009-WA0013 IMG-20181009-WA0015

In de vroege ochtend van dinsdag 9 oktober werd er melding gedaan van een vaarincident op de Commewijnerivier  te Rust & Werk  nabij de steiger van Van Alens. Een ponton met zand, gesteenten en een kabelkraan, voer de rivier op, toen deze plotseling op een zandbank stuitte. De ponton kapseisde en de kabelkraan kwam onder de ponton in het water terecht. Het vermoeden bestaat dat één van de 3 arbeiders (de operator) zich op dat moment in de cabine van de kabelkraan bevond. De ingeschakelde duikers van KBS hebben tot gisteravond laat een zoek-reddingsactie gepleegd, doch zonder resultaat. Vanwege een sterke onderstroming in de vaargeul, komen de werkzaamheden van de duikers verder onder druk te staan. Vanmorgen wordt deze actie voortgezet.

October 10, 2018 / Nieuws

Share the Post