KBS start vuurwerkactieperiode

KBS start vuurwerkactieperiode

 

DC A. Hankers bij het afsteken van de pagara

DC A. Hankers bij het afsteken van de pagara

de aanwezigen tijdens de start van de vuurwerkactieperiode

de aanwezigen tijdens de start van de vuurwerkactieperiode

December…… een periode van plezier en vertier, december een periode van vuurwerk,…. een jarenlange traditie in ons mooi land. In deze periode staan echter jaarlijks incidenten en ongevallen met vuurwerk geregistreerd. Deze vuurwerkincidenten en-ongevallen, zijn meestal het gevolg van onwetendheid, onvoorzichtigheid en stoer gedrag. Het KBS is op dinsdag 19 december 2018 gestart met de vuurwerkactieperiode voor dit seizoen. Deze activiteit werd gehouden op het commissariaat van Wanica Zuid-Oost aan de Tawajariweg. In aanwezigheid van een honderdtal leerlingen vertegenwoordigd van scholen van dit desbetreffend ressort, heeft de DC A. Hankers het startsein van deze vuurwerkactieperiode gegeven. Dit gebeurde door middel van het (veilig) afsteken van een pagara.  Voorafgaand hieraan hebben het asambleelid H. Sandjon van het district wanica, de Plaatsvervangend Commandant brandweer E. Kartowikromo en de DC A. Hankers  de aanwezige schooljeugd toegesproken. De focus van de toespraken werd gericht op vuurwerkveiligheid in deze periode. De officiële verkoop en afsteekperiode van vuurwerk is gesteld op donderdag 27 december 2018 t/m woensdag 2 januari 2019. In de vuurwerkactie periode zal de brandweer niet alleen gezamenlijk met bestuursambtenaren van de commissariaten van Wanica  in de verschillende woonwijken van de ressorten aldaar optrekken, maar het KBS zal ook landelijk zichtbaar in de gewesten zijn. Zo zullen er ‘one on one’ gesprekken met buurtbewoners worden gevoerd, flyers met vuurwerktips worden afgeven en worden gecommuniceerd over vuurwerkveiligheid via soundtrucks. Met de vuurwerkactie willen wij gezamenlijk het aantal registraties van incidenten en ongevallen met vuurwerk terugdringen.

Decembermaand……. hou het leuk, gezellig, maar bovenal veilig!

December 20, 2018 / Nieuws

Share the Post