Brandweer Albina heeft brandweerambulance

Brandweer Albina heeft brandweerambulance

IMG-20190118-WA0013IMG-20190119-WA0009

IMG-20190119-WA0012

moment van de Symbolische overdracht (L) dhr Verdan Admin Fr. BW Counsolar en (R) Commandant Brandweer       R. Jakari

Het KBS heeft op vrijdag 18 januari een ambulance vanuit Frans Guyana gedoneerd gekregen. De donatie werd in het kader van de bilaterale samenwerking tussen KBS en brandweer Frans Guyana gedaan. Deze samenwerking is vrij intensief en de grensoverschrijdende incidentbeheersing ligt o.a. hier ten grondslag. Met deze brandweerambulance zal het KBS verder invulling kunnen geven aan één van de basisregels bij het repressief optreden n.l. ‘het redden van levens’… De overdracht vond op de brandweerpost van Albina plaats, waarbij dhr. Verdan, administratieve counselor van de brandweerdienst Frans Guyana, symbolisch de contactsleutels aan de Commandant brandweer R. Jakhari overhandigde. Het KBS heeft een goede samenwerking met de Regionale Geneeskundige Dienst van Tamanredjo en Albina. Met het ministerie van Volksgezondheid zullen samenwerkingsprotocollen worden opgemaakt m.b.t. de bevoegdheden van het KBS inzake medische handelingen. De brandweerambulance van het merk Renault is compleet met inventaris overhandigd, waaronder een AED (Automated External Defibrillator), of hartstarter. De AED blijkt zeer eminent  bij het reanimeren.  Deze ambulance zal op de brandweerpost Albina worden gestationeerd.

January 20, 2019 / Nieuws

Share the Post