KBS duikers verlenen assistentie bij waterongeval te Awarradam

KBS duikers verlenen assistentie bij waterongeval te Awarradam

IMG-20190306-WA0022IMG-20190306-WA0015

De KBS duikers hebben gistermiddag omstreeks 12.00u. nabij het eiland Awarradam (Gran Rio Rivier)  het ontzielde lichaam van een drenkeling kunnen bergen. Het ongeval voltrok zich een dag eerder, toen een manspersoon (toerist) op een bepaald moment via rotsblokken een ‘soela’ (sterke stroomversnelling of vallen in een kreek/rivier) probeerde over te steken. Hij maakte hierbij een misstap en gleed uit in het zeer snel stromend water en kwam met zijn onderbeen vast te zitten tussen rotsblokken, alwaar hij in de woeste stroming verdronk.  De  omstandigheden ter plekke waren voor omstanders verre van ideaal om gelijk hulp te bieden, vooral door de sterke stromingen en glibberige rotsblokken. De KBS duikers arriveerden gistermorgen omstreeks 8.00u. per ontboden helikopter ter plekke. Na ongeveer 4 uren werd onder zeer enerverende omstandigheden, het ontzielde lichaam van het 53 jarige slachtoffer geborgen. Door de sterke stromingen en de voorkomende rotspartijen, werd eveneens schade geleden aan het equipment van de duikers.

March 7, 2019 / Nieuws

Share the Post