Peuter omgekomen tijdens woningbrand

Peuter omgekomen tijdens woningbrand

IMG-20190507-WA0003Aan de Hayariweg #45 in het ressort kwatta, heeft de ‘rode haan’  hedenmorgen gekraaid. De alarmcentrale van de brandweer kreeg de melding omstreeks 10.18u., hierbij werd doorgegeven dat er vermoedelijk een jongen van 3 jaar in de woning moest zijn. De brandweer was binnen 10 min. ter plaatse toen de  hoogbouwwoning die in steen en hout is opgetrokken, reeds grotendeels in brand stond. De brand begon beneden in de woning, een 32 jarige vrouw die de benedenwoning huurde, gaf aan met haar jongste kind (zoon) van drie jaar te slapen. Zij werd wakker door een enorme hitte. Toen ze de deur openmaakte zag zij een grote rookontwikkeling met een grote vlammenzee op haar afkomen. Ze probeerde nog met een laken de brand te blussen, terwijl haar zoon wegrende. Toen zij op het punt stond naar buiten te vluchten, was haar zoon niet meer zichtbaar, zij verliet de kamer zonder haar zoon. Ze hoorde hem roepen om hulp, maar kon hem helaas niet meer te hulp schieten. De woning was niet tegen brand verzekerd. De brandweer heeft twee gascilinders van 100 lbs en drie van 28 lbs uit het brandende pand gehaald. Een voertuig van het merk Nissan, dat in de garage stond geparkeerd heeft schroeischade opgelopen. De brandweer had de brand binnen 30 min. onder controle. De oorzaak van deze brand wordt door de politie van station Munder onderzocht.

May 7, 2019 / Nieuws

Share the Post